Canan Karatay “Kışın Kesinlikle Yenilmemesi Gereken Yiyecekleri” Açıkladı: Gripten Korunmak Aslında Bu Kadar Kolay

Kış sebzelerini tek tek sayan Karatay, “lahana, brokoli, karnabahar, turp kereviz bol bol tüketilebilir” dedi. Kışın yaz sebzesi tüketmek isteyenler yazdan kurulmuş turşuları tercih edebilir, bol bol turşu suyu içebilir diyen ünlü profesör kış hastalıklarıyla böyle savaşılabileceğinin altını çizdi.

Canan Karatay, patlıcan, biber ve domatesin kış aylarında tüketilmesinin sağlık açısından sakıncalarını konuşmalarında sık sık dile getiriyor. Bu önerisinin nedenini ise insan vücudunun doğal olarak kışın kış, yazın yaz sebzelerini yemek için programlanmış olmasıyla açıklıyor.

Yaz sebzelerini yemek için kurutma, konserveleme ya da turşu yapma gibi geleneksel yöntemleri tercih etmek gerekir.

“KIŞIN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ANAMUR MUZU YİYİN”

Seraların kapalı ortamlar olması nedeniyle, organik yetiştiriciliğin en zor yapılabileceği noktalardan biri olduğunu değerlendiren uzmanlar, kısıtlı çevresel faktörlerin bitki gelişimini olumsuz etkileyebileceğine de dikkat çekiyor. Canan Karatay, kışın gönül rahatlığıyla Anamur muzu yenmesini tavsiye etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x