İstanbul’da Belediye Başkanlarına Rüşvet İddiasıyla Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı suç örgütünün, belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihalelerde düzenlemeler yaptığı iddiasıyla devam eden soruşturma hakkında detaylar ortaya çıktı.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 40 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında Aziz İhsan Aktaş’ın mal varlıklarına tedbir kararı uygulandı.
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Ayrıca, soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen ve önceden “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanarak görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in işlemlerinin cezaevinde yapıldığı belirtildi.
Soruşturma Devam Ediyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı suç örgütünün, belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği belirtilmişti.
Suç örgütünün ihalelerde kendi firmalarının avantajını kullandığının tespit edilmesiyle başlatılan soruşturmada, yaklaşık 3 ay boyunca şüphelilerin takip edildiği açıklanmıştı.
Ayrıca, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ve üyelerinin de aralarında olduğu 10 zanlı hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği belirtilmişti.
Benzer şekilde, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanan ve görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in de dahil olduğu 12 belediye görevlisi hakkında “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak” ve “3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması” ile “haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği açıklamada belirtilmişti.
Aziz İhsan Aktaş ve örgüt üyeleri hakkında da “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suç örgütüne üye olma”, “rüşvet verme”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ile “mal varlığı değerlerini aklamak” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği belirtilmişti. Toplamda 47 kişi hakkında eş zamanlı yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.